Cymru – Wales

Een jaar of 10 geleden was ik nog nooit in de buurt van Wales geweest. Cardiff zou ik zo in het midden van Engeland hebben gezocht, zoals Kopenhagen wel eens de hoofdstad van Nederland is volgens die domme toeristen... Wales, het land van de mijnen, de armoe, Tom Jones en verder?

Maar in 2013 kwamen we er toevallig doorheen, op weg naar Holyhead om de ferry naar Dublin te nemen. Geen tijd om echt rond te kijken - hoewel we de 'slow road' hadden genomen, kronkelend dwars door Wales, van Brecon Beacons tot Snowdonia. Maar als je die 200 mijl in één dag moet rijden dan zie je toch niet bijster veel. Niets eigenlijk.

Zelfs een andere route op de terugweg was niet echt bezaaid met hoogtepunten. Ik wist niks van Wales en dat zou zo blijven. Tot 2018, toen we 4 hele weken met ons busje door het land zouden trekken. Alle tijd om ergens te blijven plakken, om te wandelen, om foto's te maken. En zelfs na 4 weken heb je nog een enorme waslijst met plekken waar je absoluut nog een keer heen wil.

Een klein overzichtje Cymru (Wales op z'n Welsh) staat hier onder. En het is een aanrader: #visitwales

Behalve de technische gegevens van de foto's is overal de geolocatie in de foto gezet. Als je op de foto klikt zie je rechtsboven een 'pin' die je naar de kaart brengt.