Een Snip in de Knip

Gepost op 19 november 2013

Watersnip
Watersnip

Terug naar de gulden? Ik denk niet dat we dat gaan meemaken. Hoewel ik  het Nederlandse papiergeld erg mis. Vooral de snip…

Het was denk ik 1978. Ik had een Olympus OM2 en na lang sparen ook een Panagor 400 ƒ5,6 telelens. Ook had ik met veel geduld een houten ‘kolf’ gemaakt waar camera en lens op gemonteerd waren. Rondfietsend ‘op excursie’ in de buurt van Halfweg vonden we een behoorlijk groepje watersnippen. 1/60 seconde, 400mmm, uit de hand. Met de hand scherpstellen en géén Image Stabilizer. Je vraagt je af hoe je er nog een scherpe foto mee kon maken.

(de krassen zijn van later – en de scan kan ook beter. Ik zal het negatief nog eens met zorg na-behandelen en opnieuw scannen.)

 

Het plasje bestaat nog, ingebouwd tussen de A5 (to be) en de luxe huizen-aan-het-water.
[googlemap width=”100%” height=”300″ address=”52.387323, 4.761438″]