Glen Etive en Loch Etive

Gepost op 28 januari 2020

Een van de mooiste dalen in de Highlands is misschien wel Glen Etive. De meeste bezoekers komen niet verder het dal in dan tot het bruggetje waar James Bond met M in de druilerige regen op weg is naar Skyfall. Maar dan moet al het moois nog komen. En dat eindigt tussen de steile bergwanden die Loch Etive omzomen, een zeearm van ruim 30 kilometer. River Etive is een woeste stroom. Behalve in mei, toen wij er waren. Je kunt er geweldig kanoën en raften. Maar nu niet. Een kabbelend beekje zonder witschuimende stroomversnellingen.

Met de drone de lucht in

Deze foto is gemaakt met de Mavic Pro drone. Ik heb elders al verteld hoe lastig ik het vind om zo’n ding op te laten maar ook hoe prachtig ik de beelden vind die je er mee kunt maken. Het is toch net een beetje alsof je zelf kunt vliegen en zelf aan de stuurknuppel zitten. Ik zoek meestal vanaf de grond een rustige plek op en probeer te bedenken wat ik daarboven ga zien. Dat is nog niet eens zo heel eenvoudig. Ik merk dat het een kwestie van doen en leren is om ervoor te zorgen dat je niet alleen maar rondvliegend door de 20 minuten die de accu aan vliegtijd bied heen bent.

Volgende keer hoop ik op een beetje meer water. Hoewel dat weer in mei zal zijn, vermoed ik, niet de maand met de hoge waterstanden.