Mweenish Island – Galway

Gepost op 26 juni 2014

Mweenish Island - Galway

Er waren deze vakantie in Ierland momenten dat ik niet mijn hele voorraad cameraspullen op mijn rug had maar alleen een iPhone in de broekzak. Zoals hier aan het eind van een doodlopende weg op Mweenish Island – Galway. We zochten een plek om de nacht te blijven staan maar hebben het uiteindelijk toch afgekeurd – het leek dat de bewoners van de buurt er niet echt blij mee waren.

Vaak maakte ik alleen even een foto voor de ‘geotag’ om de lokatie later op de kaart terug te kunnen vinden. Maar er waren ook momenten dat ik eigenlijk mijn camera wel had willen halen. Thuisgekomen blijkt de camera van de iPhone (5s) wonderbaarlijk goed te presteren. Het begint steeds meer te lijken dat je op het juiste moment altijd een camera bij je hebt: als het gebeurt. Er zijn betere camera’s, er zijn betere lenzen maar ik ben best tevreden met wat er zo uit de telefoon komt.

Binnenkort maar een kijken wat het verschil is in een echt testje tussen camera en iPhone. En dan zal ik ook eens mijn oude Canon 10D mee laten doen. Met zijn armzalige 6,3 megapix, een stuk minder megapixels dan wat de sensor van mijn telefoon weet te produceren…