Roeien met de riemen…

Gepost op 01 juni 2015

Hoewel het allemaal geen buitensport of outdoor heet is roeien wel een sport van weer-en-wind. Dat is duidelijk te zien aan de foto hierboven en de volgende van de senioren 8 van De Hoop uit Amsterdam op de Spaarne Lenterace.
De Mannen van De Hoop

En hoewel het meestal best mooi weer is zat er deze keer niet veel meer in dan wat drogere periodes tussen de buien. En zoals wel vaker levert het niet de meest charmante fotografie op maar is het wel in één klap duidelijk: hier wordt gewerkt. Je ziet aan de gezichten hoe hard er aan de riemen getrokken wordt om de bijna 18 meter lange boot de bocht om te wringen. Vergeet niet op de foto te klikken om hem fullscreen te bekijken. (En een groot scherm is dan in het voordeel…)

6239

En bij roeien is het net als bij autoracen: in de bochten wordt het spannend. Wie hard de bocht in kan sturen kan proberen een langzamere boot in te halen. Dat dat niet altijd een goed idee is lijkt pas na verloop van tijd tot de groene boot door te dringen.

OF-20150531-154852_D7_6368-Edit

Dan is een Skiff een stuk wendbaarder. Maar voor mijn gevoel zit je dan altijd zo eenzaam en alleen op een houten dingetje dat je het ook zónder die regen niet droog zult houden.

Misschien is het dan nu duidelijk waarom het spreekwoord luidt: roeien met de riemen die je hebt.

Overigens zijn de foto’s die ik van de Lenterace heb gemaakt na te vestellen via mijn Oypo-account