Sakrisøya – Lofoten

Gepost op 17 juli 2016

Wie naar de Lofoten afreist wordt getrakteerd op woeste schoonheid, loodrechte granietwanden, kleine dorpjes met houten huisjes op palen en smalle wegen. Aan de ene kant een fotografisch luilekkerland maar tegelijkertijd ook een onderwerp dat al tot in den treuren gefotografeerd is. Bovendien heb je eigenlijk altijd tijd tekort. Je bent op reis, je maakt wandelingen, je trekt van plek naar plek, maar je bent altijd een vluchtige bezoeker – anders moet je gewoon 3 maanden blijven.

Dit vissersdorpje ligt nét voor Reine, het fotografisch meestbezongen dorp op de Lofoten. Google de plaatjes en je herkent het vast. Tot mijn schrik adverteerde zelfs de ANWB dit jaar met de Lofoten als reistip.

Naast ons parkeerde er een busje met 9 fotografen die een fototrip maakten. Ze gingen netjes naast elkaar vanaf de brug foto’s staan maken, stonden ongegeneerd het verkeer op te houden en klikten er lustig op los. Maar na 10 minuten was hun ‘photo opportunity’ op en moest de reis voortgezet. Hup, de bus weer in. Next stop: Reine parking.

Dan is het wel heel aangenaam om de tijd aan jezelf te hebben en gewoon even op je gemak rond te lopen en door de zoeker te kijken, te genieten van het landschap en de omgeving op je in laten werken. Weer een reden om niet met een groepsreis mee te gaan, al is dat vast een vooroordeel.

EXIF

Camera Model: Canon EOS 7D
 Lens: EF-S10-22mm f/3.5-4.5 USM
 Focal Length: 10mm
 Aperture: ƒ/8.0
 Exposure Time: 0.011 s (1/90)
 ISO equiv: 100
 Exposure Bias: none
 Metering Mode: Matrix
 Exposure: aperture priority (semi-auto)
 White Balance: Auto
 Color Space: sRGB
 GPS Coordinate: 67° 56′ 26.74″ N, 13° 7′ 0.70″ E
 GPS Altitude: 1m
 Copyright: © 2016 Olof Fredrikze