20110517-100209_MG_1185
Gewoon de pijlen volgen, dan kom je er vanzelf

Fotograferen is net als muziek, schrijven, tekenen en beeldhouwen een creatief vak. Of een creatieve hobby. En zoals er in iedereen een beeldhouwer schuilt, schuilt ook in iedereen een fotograaf. Van beeldhouwen wordt gezegd: 'makkelijk zat; je begint met een blok steen en je haalt weg wat je niet nodig hebt' . Dat geldt ook voor fotografie. Gewoon op het juiste moment de foto maken.

Je moet alleen wel oefenen. Veel foto's maken, goed bekijken en weggooien.  Leren keuzes maken. En er is nogal wat te kiezen. En net zoals je van nadoen alleen geen Rembrandt of Mozart wordt is een handje hulp op een goed moment wel handig.

Cursusprogramma

Ik ben nog bezig met het samenstellen van een cursusprogramma. Heel misschien begin ik deze winter al maar vermoedelijk is het voorjaar voordat ik alles goed op orde heb.

  • Landschapsfotografie
  • De Stad
  • Dieren
  • Slecht weer = mooi weer

Ik zal  naast fotografie ook informatie geven over beeldbewerking in Lightroom en Photoshop, het opzetten van een goed fotoarchief, het voorbereiden van een dagje fotograferen en het nut van een goede backup. Een deel van deze cursus zal ook in schriftelijke vorm als e-book verschijnen.

Vereisten

Vooral zin. Goeie zin. En een camera. Nou kun je met een compactcamera of telefoon absoluut ook leuk fotograferen maar gezien de beperkingen die zo'n camera heeft adviseer ik toch een eenvoudige reflex of een mirrorless camera. Er moeten minimaal RAW-images uit kunnen komen en zaken als diafragma en sluitertijd met de hand ingesteld worden.

Binnenkort meer!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *